divendres, 2 de maig del 2008

Pràctica Jclic!

Abans de començar a treballar vam haver de pensar quin tema volíem per tal de fer la pràctica amb el Jlic. Entre tots vam optar pel tema del Reciclatge.
El que primer vam fer va ser crear una carpeta, en el meu cas es diu reciclatge, per tal d'emmagatzemar les imatges i el projecte. Per fer-lo, primerament vam buscar entre tots les imatges dels contenidors al Google. A l'hora d'escollir-les, vam optar per triar-les de la mateixa web, tenint en compte que serien del mateix estil. Un cop seleccionades, vam obrir el Gimp per aconseguir que tinguessin les mateixes mides, en el nostre cas, 200 x 250. Quan vam tenir tot el material vam crear el projecte (el conjunt d'activitats elaborades) amb el Jclic Author, el qual s'hauria de guardar a la mateixa carpeta que havíem creat. El nom que li vaig posar va ser: nuriareci.jclic.zip.
Així doncs, a través del Jclic Author vam dissenyar les activitats didàctiques(trencaclosques, ordenació de paraules, exercici de relacionar)amb el material que havíem cercat anteriorment i incorporat a la Mediateca.
Destaco que per escollir aquestes activitats cal anar a "activitats" i clicar sobre la icona corresponent a "nova activitat". Allí n'hi ha diverses amb un breu argument que pot ajudar a determinar si ens interessen o no. En clicar sobre una d'aquestes cal posar un nom a la part inferior (cadascú el que cregui més convenient). D'altra banda, quan seleccionem una activitat es mostren quatre finestres que són les següents: opcions, missatges, finestres i plafó.
Missatges significa que a cada activitat hem de posar un missatge inicial on diguem en què consisteix aquesta (per exempple, fes el trencaclosques)i un missatge final de felicitació (així com: molt bé!). Això serveix perquè se sàpiga què cal fer i si la solució és correcta o no.
On diu finestres vol dir que podem triar els colors que vulguem pels fons.
Al plafó és on nosaltres dissenyem l'activitat amb les imatges i paraules, textos, amb una ordenació,seleccionant el nombre de files i columnes que volem que tingui l'activitat.
Un cop haguem posat els missatges, haguem creat les activitats i haguem escollit els colors hem de visualitzar i fer les activitats per comprovar que no hi ha cap error.
Quan està tot correcte ja podem guardar el projecte i preparar-nos per penjar-lo a l'espai web. Per fer-ho, necessitem un proveïdor que ens proporcioni aquest servei. De manera que, si no teníem un compte Gmail n'havíem de crear un en el googlepages. La pàgina corresponent és: http://pages.google.com
Quan ja ens haguem registrat en aquesta pàgina cal anar crear una pàgina html des del Jclic. Per crear-la cal anar a: eines > crear una pàgina web. Aquesta estarà en format html i inclourà el projecte. Per això tindrem dos arxius amb dos formats diferents: un en format html i l'altre en format .ZIP.
Per acabar, penjo la pàgina web i l'arxiu del projecte a l'espai web i ja podrem veure el projecte de Jclic creat!
Aquí teniu l'adreça perquè podeu mirar el meu Jclic