dijous, 24 d’abril del 2008

Educlip, Jclic, Java

L'educlip són vídeos de curta durada, innovadors, que els podem utilitzar a una classe. El que cal, però, és que sigui innovador, expressiu, motivador, que suggereixi més que no pas expliqui, que ens generi interès per conèixer. La pàgina web que concretament hem conegut a classe ha estat www.educlip.net.
D'altra banda també hem treballat el clic. Aquest és un programa d'ordinador que ens permet visualitzar, crear i penjar activitats didàctiques, així com els trencaclosques. Per a poder penjar el projecte que hem creat, cal que un proveïdor ens doni aquest servei. Per tant, si no tenim un compte Gmail haurem de crear-lo en el googlepages. El JClic és el programa principal, i serveix per visualitzar i executar les activitats. Us permet crear i organitzar la pròpia biblioteca de projectes, i escollir entre diversos entorns gràfics i opcions de funcionament.
La pàgina web corresponent és la següent: www.clic.xtec.cat
El Jclic Author és amb el programa que hem estat treballant, el qual permet crear i modificar projectes JClic, en un entorn visual molt intuïtiu i immediat.
Un altre concepte que hem conegut ha estat el espai web, cosa que NO és el mateix que una pàgina web. L'espai web són un conjunt de pàgines enllaçades entre si. En canvi, les pàgines web són els arxius htm que grabem en aquest espai.
D'altra banda, també hem estudiat el Java. Aquest és una eina de programació que serveix per a crear aplicacions informàtiques.